TCDD'ye Bir Ayda 73 Bin 720 TL Maddi Zarar Verildi

T.C. Devlet Demir Yollarına (TCDD) ait Batman-Diyarbakır seferleri yapan trenleri taşlayan çocuklar bir ayda 380 adet camı kırdı. Kırılan camların maliyetinin 73 bin 720 TL olduğu kaydedildi.

Her yıl çok sayıda kişinin yaralanmasına ve binlerce liralık maddi zarara sebep olan tren taşlama olaylarının önüne geçilemiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Batman Gar Müdür vekili Süleyman Bağrıyanık, Batman-Diyarbakır seferini yapan Güney Ekspresi Batman ve Diyarbakır çıkışında çocukların attığı taşlarla bir ayda tam 380 adet penceresi kırıldığını belirterek, kırılan camların devlete bir aylık maliyeti toplam 73 bin 720 TL kayba neden olduğunu söyledi. Batman- Diyarbakır güzergahında yolcu taşımacılığı yapan Güney Ekspresi çocuklar tarafından içinde yolcusuyla birlikte taşlandığını dile getiren Bağrıyanık, birçok vatandaşın yaralanmasına neden olan taşlı saldırıların bir türlü önüne geçilemediğini ifade etti.

Yolcu taşımacılığı yapan trenlerin kamuya hizmet ettiğini kaydeden Batman Gar Müdür vekili Süleyman Bağrıyanık, “Vatandaşın kendisi biniyor fakat çocukları tarafından atılan taşlarla yaralanıyorlar. Biz her defasında aileleri uyarıyoruz. Bindiğiniz yolcu treni size hizmet için vardır. Can güvenliğinizi garantiye almak için çocuklarınızı taş atmamaları konusunda uyarın” şeklinde konuştu.

Batman ve Diyarbakır çıkışında Güney Ekspresi ve Diyarbakır- Batman seferini yapan Posta Treni yaşları küçük çocuklar tarafından atılan taşlar sonucu camlarının kırıldığını söyleyen Bağrıyanık, “Bu ay tam 380 adet cam kırıldı. Kırılan camlar Diyarbakır’da yapılıyor. Her kırılan camların tanesi 15 TL ile 194 tele arasında devlete maliyeti var. Bu ay toplam 73 bin 720 TL kayba neden oldu. Harcanan paralar milli servetimizdir. Bu nedenle lütfen aileler çocuklarına sahip çıksın. Sonuçta bu hizmet onlar içindir” dedi.

Kaynak : Medya 73

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.